Een betere kerstkalkoen kun je niet krijgen

december 2016

Bestel je gerookte en gevulde kerstkalkoen hier


Een prachtig kalkoenenleven

Onze kalkoenen leiden een prachtig leven op een kleine farm in St Gervais en Belin in de Franse Vendée. In alle rust, met alle ruimte, en helemaal in hun eigen tempo. We werken er met de boer hard aan om ze zo goed en zo duurzaam mogelijk te laten opgroeien. Op een voeding van uitsluitend 100% GMO-vrij graan, en zonder antibiotica, groeibevorderaars of andere onzuiverheden. Onze kalkoenen voldoen dan ook meer dan ruimschoots aan alle eisen voor Label Rouge-certificering. Een betere kerstkalkoen kun je jezelf en je gasten dus niet voorzetten. Of cadeau geven, want in onze speciaal verpakking is het ook een geweldig (relatie)geschenk.

Gevuld en gerookt, sappig en mals

We vullen de kalkoenen met een heerlijke, glutenvrije vulling van onder andere appeltjes, kastanjes, flageolet-bonen, verse groenten, ganzenvet en kruiden. Daarna gaan ze de rookoven in. Door het subtiele en geleidelijke rookproces worden alle sappen in de kalkoen volledig behouden. De kalkoen is dan ook gegarandeerd niet droog en gegarandeerd wel gaar. (Daarom kun je het vlees ook prima koud eten.) Laat je wat dat betreft ook niet verrassen door de iets rosé kleur van de dijen en de drumsticks. Dat komt door het rookproces, en heeft absoluut niets met de gaarheid te maken.

Gegarandeerd succes

Met onze kant-en-klare kerstkalkoen bezorg je jezelf in alle opzichten een zorgeloos kerstdiner. Succes gegarandeerd – ook als je rekening moet houden met een glutenallergie. Want als gezegd is de aromatische vulling volledig glutenvrij. Die vulling geeft ook extra diepgang aan de delicate rooksmaak van de kalkoen, en is tegelijk een geweldig bijgerecht.


De kalkoen komt uit de rookkast:


Bekijk ook de korte video.

Je kerstkalkoen opwarmen

Onze kalkoenen zijn er in twee gewichten: 3 kilo voor 4 tot 8 personen en 5 kilo voor 9 tot 14 personen. Je krijgt er een opwarminstructie bij. Maar ‘instructie’ is eigenlijk al veel gezegd. Het kan namelijk niet simpeler: haal de kalkoen op tijd uit de koelkast zodat-ie rustig op kamertemperatuur kan komen. Laat ‘m dan in de oven op 160º zo’n 2 uur (klein) of 3,5 uur (groot) heel geleidelijk warm worden. En dat is alles – intussen kun je al je aandacht besteden aan je gasten en de bijgerechten. (Tijdens het opwarmen vult trouwens een heerlijke geur je huis. Super kerstig en gezellig.)


Wat eet je erbij?

Wat je maar wilt. Puree, al dan niet met knolselderij, geroosterde groenten, spruitjes of een frisse salade… We hebben ook twee bijgerechten voor je klaarstaan: een heerlijk zachte pompoen-kokospuree van geroosterde biologische Hokkaido-pompoen en romige aardappelgratin van biologische Doré-aardappelen. Daarnaast hebben we ook nog cranberrycompote en een krachtige salie-jus.

Afhalen of bezorgen? Bestel in ieder geval op tijd

Als je voor of op 21 december bestelt, kun je je bestelling tot 24 december 16.00 uur afhalen in de winkel. Als je tot en met 19 december in de webshop bestelt en daar de verzendoptie kiest (€ 9,50), wordt je bestelling op donderdag 22 december thuisbezorgd door DPD Pakketdienst. Als je in Amsterdam, Diemen, Amstelveen of Zuidoost woont, kun je tot en met 21 december bestellen in de webshop én via de online kerstbestellijst. We bezorgen alles dan op afspraak op 23 en 24 december thuis. De kosten hiervan zijn € 15,-.

Bestel je kerstkalkoen hier

Kerstkalkoen
Voor 4 tot 8 personen
                                       €   99,50
Voor 8 tot 14 personen                                     € 149,50

Extra kalkoenvulling, ook heel lekker
als bijgerecht, 600 gram                                    €     9,50

Cranberrycompote, voor 4 tot 5 personen  €     6,00

Demi-glace van salie (krachtige
ingekookte jus) , voor 4 tot 5 personen          €     8,00

Pompoen-kokospuree
Zijdezachte puree van geroosterde biologische Hokkaido-pompoen met een licht exotisch accent door de kafir limoen-blaadjes en de kokos-crème. De kokostopping komt er los bij. Opwarmen in de oven.
Voor 4 tot 8 personen (afhankelijk van de verdere bijgerechten) € 12,50

Aardappelgratin
De romigste klassieker, van plakjes biologische Doré-aardappel (stevig én kruimig) met room en Parmezaanse kaas uit de oven. Hartverwarmend en heerlijk hartig. Opwarmen in de oven.
Voor 4 tot 8 personen (afhankelijk van de verdere bijgerechten) € 9,50

Bestel hier
CROWDFUNDING: Een nieuwe winkel met eigen restaurant. Doe je mee?

oktober 2016
Frank’s Smoke House groeit! Vlakbij onze oude locatie openen we binnenkort een gloednieuwe winkel met restaurant. Voor de financiering van de laatste fase willen we jou om hulp vragen. Wil je investeren? Dan staat er een smakelijk rendement tegenover.

Al 20 jaar roken we bij Frank’s Smoke House de sterren van de hemel. En nu gaan we onze ambachtelijke rokerij uitbreiden met een nieuwe winkel met restaurant/foodbar/café. Een geweldige plek met eindelijk alle ruimte om onze klanten met ‘the full Smoke House experience’ in de watten te leggen.

Lekker rendement

De financiering is rond, op het allerlaatste deel na. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Voor inrichting, afwerking en apparatuur. De looptijd van de investering is 5 jaar. Over die periode krijg je 15% rente. En daarnaast hebben we bijzondere extra’s voor je. Van een ‘abonnement’ op onze beroemde broodjes wilde zalm en een goed glas, tot de mogelijkheid om samen met ons voor vrienden of familie te koken.

Een solide investering

Frank’s Smoke House is al meer dan twintig jaar een heel succesvol en solide bedrijf. We hebben een grote naamsbekendheid en een uitgebreide, trouwe klantenkring. En wat uniek is: we zijn zelf eigenaar van het nieuwe onroerend goed. Onze plannen hebben dus letterlijk een fundament van degelijke Amsterdamse bakstenen.

Waarom crowdfunding?

Frank’s Smoke House zit niet weggestopt op een industrieterrein, maar midden in de buurt en midden in de stad. Met veel contact met buurtbewoners en klanten. Dus behalve dat we crowdfunding nodig hebben voor de allerlaatste fase, voelt het ook goed om klanten, vrienden, relaties en buurtgenoten bij onze plannen te betrekken.

Lekker gemaakt?

Op www.crowdaboutnow.nl/smokehouse lees je alles over onze ideeën, over het rendement, over de extra’s en natuurlijk over de eventuele risico’s. Crowdaboutnow is ook de organisatie die onze crowdfundingsactie organiseert en controleert.

Ga naar www.crowdaboutnow.nl/smokehouse


Klick op VIDEO om Frank's crowdfunding verhaal te zien.
Duurzame zalm

februari 2016

Ziezo, we hebben duurzame zalm voor u!

Zelf genieten we al van de intens oranjerode kleur van onze Alaska-zalm. Vindt u het niet prachtig? Het gaat natuurlijk uiteindelijk om de smaak van de zalm. We kunnen u alvast verklappen dat onze ambachtelijk gerookte zalm niet te versmaden is. Gelooft u ons niet? Proef het maar eens! We hechten daarnaast veel waarde aan de manier waarop er tegenwoordig gevist wordt. Wij verkopen alleen duurzame Alaska-zalm. Waarom? Dat leggen we u in deze blog eens even haarfijn uit.

MSC-keurmerk

Waarom halen we onze zalm helemaal uit Alaska? De Alaska-zalm krijgt een MSC-keurmerk, ofwel het Marine Stewardship Council-keurmerk. Vis, schaaldieren en schelpdieren krijgt dit keurmerk alleen als ze afkomstig zijn van de duurzame visserij. Vissers die een MSC-keurmerk voor ogen hebben, moeten aan de volgende eisen voldoen:
- Er mag geen sprake zijn van overbevissing.
- De lokale gemeenschap heeft geen last van de visserij.
- Er is sprake van minimale bijvangst.
- Het ecosysteem moet zo goed mogelijk intact blijven, de zee mag niet te veel beschadigen.
- De visserijactiviteiten moet zo doeltreffend mogelijk beheerd worden. Houdt een visser zich aan bovenstaande richtlijnen? Dan krijgt hij niet automatisch een MSC-keurmerk. Eerst wordt de visserij gekeurd door de Marine Stewardshop Council bestaande uit onafhankelijke organisaties zoals SGS en MIO.


Zalm uit Alaska

Oké die Alaska-zalm voldoet aan bovenstaande punten, maar pssst… er zijn nog meer voordelen! Alaska-zalm leeft als een koning te water. In Alaska zijn maar liefst drie miljoen schone meren die allen omringd worden door talloze rivieren. Genoeg ruimte voor duizenden zalmen om rond te zwemmen en te paaien. Dat terwijl Atlantische kweekzalm in nettenkooien worden gekweekt zonder enige bewegingsvrijheid. De Alaska-zalm wordt met lijnen gevangen door kleine visserijen. Daarnaast is Alaska-zalm gezonder dan zijn gekweekte soortgenoten. Alaska-zalm heeft namelijk zijn hele leven kunnen snoepen van een divers en natuurlijk menu dat zich in al die schone wateren verschanst. ‘Vrije’ zalmen eten daardoor veelzijdiger en gezonder dan gekweekte zalmen. Wij daarom ook. En werkelijk! U proeft het verschil! De zalm heeft veel beweging gehad en vrij geleefd. Daar wordt de kwaliteit van de vis gewoonweg beter van.

Ambachtelijk gerookt

Natuurlijk zorgen wij voor extra lekkere zalm, door ze op ambachtelijke wijze te roken. Zo krijgt die waterkoning nóg een extra kroontje. Maken we u nieuwsgierig? Mooi zo! Kom gerust langs voor onze prachtige zalmen!

Echt goede gerookte zalm kan alleen maar 'slow'

september 2015
Er is maar één manier om topkwaliteit gerookte zalm te krijgen, en dat is de slow manier. Want zalm laat zich niet haasten. En dat is ook een van de redenen waarom er zo’n groot kwaliteitsverschil is tussen echt ambachtelijk gerookte zalm en de ‘industriële’ die je in de supermarkt en bij sommige visboeren vindt. Proef één keer echte zalm, en je wil niet anders meer. (We hebben je gewaarschuwd.) 

Zo wordt gerookte zalm ambachtelijk

Bij Frank’s Smoke House nemen we de tijd voor onze zalm. Selecteren, controleren, fileren en zouten, we doen het allemaal per stuk en met de hand. Daarna hangen we de zalmen minimaal 5 dagen af, en vervolgens gaan ze de rookkast in, waar ze in 24 uur hun superieure smaak en textuur ontwikkelen. Tenslotte snijden we de gerookte zalm met de hand uit. Waar je bijstaat, als je in de winkel in Amsterdam bent.


Gerookte wilde Alaskazalm

We roken verschillende soorten zalm, en onze wilde King Chinook is de onbetwiste koning. Deze allermooiste en grootste wilde zalm wordt door gecertificeerde vissers op kleine schaal met lijn en haak wordt gevangen in de Stille Oceaan ten zuidoosten van Alaska. De Chinook of Koningszalm herken je aan z’n oranjeroze vlees en z’n stevige en toch fluweelzachte structuur. De smaak is fantastisch – puristen vinden dat je er niets meer aan moet doen. Maar een kneepje citroen of een beetje mierikswortelsaus erop en een toastje of een blini eronder kan helemaal geen kwaad.

Verantwoorde visvangst

Onze gerookte wilde Sockeye-zalm komt ook uit de Golf van Alaska en wordt op dezelfde respectvolle manier gevangen. Het vlees is rood en stevig en heeft een intense, rijke smaak. Heerlijk bij je roerei of op een blini, en perfect als sushi of sashimi. Wist je trouwens dat verantwoorde visvangst in Alaska in de grondwet is vastgelegd? Als sinds 1959: artikel 8, vierde lid.


Ambachtelijk gerookte Schotse zalm

Tot slot hebben we ook koud en warm gerookte Schotse zalm. Zalm van een kleine kwekerij aan de Schotse noordwestkust waar gewerkt wordt zonder hormonen, antibiotica en andere groeistimulerende middelen. Daardoor doet de vis er twee keer zo lang over om volgroeid te raken dan ‘gewone’ gekweekte zalm (ook hier dus weer ‘slow’). Het resultaat is een steviger vis met veel meer smaak.

Welke moet je hebben?

Welke zalm je moet nemen is afhankelijk van wat je van plan bent. De warm gerookte Schotse is de perfecte basis voor een zalmsalade. En een moot Chinook is weergaloos op de barbecue. Wil je advies? Mail even (info@smokehouse.nl), of kom langs in onze rokerij en winkel in Amsterdam. We helpen je graag.