Een betere kerstkalkoen kun je niet krijgen

december 2016

Bestel je gerookte en gevulde kerstkalkoen hier


Een prachtig kalkoenenleven

Onze kalkoenen leiden een prachtig leven op een kleine farm in St Gervais en Belin in de Franse Vendée. In alle rust, met alle ruimte, en helemaal in hun eigen tempo. We werken er met de boer hard aan om ze zo goed en zo duurzaam mogelijk te laten opgroeien. Op een voeding van uitsluitend 100% GMO-vrij graan, en zonder antibiotica, groeibevorderaars of andere onzuiverheden. Onze kalkoenen voldoen dan ook meer dan ruimschoots aan alle eisen voor Label Rouge-certificering. Een betere kerstkalkoen kun je jezelf en je gasten dus niet voorzetten. Of cadeau geven, want in onze speciaal verpakking is het ook een geweldig (relatie)geschenk.

Gevuld en gerookt, sappig en mals

We vullen de kalkoenen met een heerlijke, glutenvrije vulling van onder andere appeltjes, kastanjes, flageolet-bonen, verse groenten, ganzenvet en kruiden. Daarna gaan ze de rookoven in. Door het subtiele en geleidelijke rookproces worden alle sappen in de kalkoen volledig behouden. De kalkoen is dan ook gegarandeerd niet droog en gegarandeerd wel gaar. (Daarom kun je het vlees ook prima koud eten.) Laat je wat dat betreft ook niet verrassen door de iets rosé kleur van de dijen en de drumsticks. Dat komt door het rookproces, en heeft absoluut niets met de gaarheid te maken.

Gegarandeerd succes

Met onze kant-en-klare kerstkalkoen bezorg je jezelf in alle opzichten een zorgeloos kerstdiner. Succes gegarandeerd – ook als je rekening moet houden met een glutenallergie. Want als gezegd is de aromatische vulling volledig glutenvrij. Die vulling geeft ook extra diepgang aan de delicate rooksmaak van de kalkoen, en is tegelijk een geweldig bijgerecht.


De kalkoen komt uit de rookkast:


Bekijk ook de korte video.

Je kerstkalkoen opwarmen

Onze kalkoenen zijn er in twee gewichten: 3 kilo voor 4 tot 8 personen en 5 kilo voor 9 tot 14 personen. Je krijgt er een opwarminstructie bij. Maar ‘instructie’ is eigenlijk al veel gezegd. Het kan namelijk niet simpeler: haal de kalkoen op tijd uit de koelkast zodat-ie rustig op kamertemperatuur kan komen. Laat ‘m dan in de oven op 160º zo’n 2 uur (klein) of 3,5 uur (groot) heel geleidelijk warm worden. En dat is alles – intussen kun je al je aandacht besteden aan je gasten en de bijgerechten. (Tijdens het opwarmen vult trouwens een heerlijke geur je huis. Super kerstig en gezellig.)


Wat eet je erbij?

Wat je maar wilt. Puree, al dan niet met knolselderij, geroosterde groenten, spruitjes of een frisse salade… We hebben ook twee bijgerechten voor je klaarstaan: een heerlijk zachte pompoen-kokospuree van geroosterde biologische Hokkaido-pompoen en romige aardappelgratin van biologische Doré-aardappelen. Daarnaast hebben we ook nog cranberrycompote en een krachtige salie-jus.

Afhalen of bezorgen? Bestel in ieder geval op tijd

Als je voor of op 21 december bestelt, kun je je bestelling tot 24 december 16.00 uur afhalen in de winkel. Als je tot en met 19 december in de webshop bestelt en daar de verzendoptie kiest (€ 9,50), wordt je bestelling op donderdag 22 december thuisbezorgd door DPD Pakketdienst. Als je in Amsterdam, Diemen, Amstelveen of Zuidoost woont, kun je tot en met 21 december bestellen in de webshop én via de online kerstbestellijst. We bezorgen alles dan op afspraak op 23 en 24 december thuis. De kosten hiervan zijn € 15,-.

Bestel je kerstkalkoen hier

Kerstkalkoen
Voor 4 tot 8 personen
                                       €   99,50
Voor 8 tot 14 personen                                     € 149,50

Extra kalkoenvulling, ook heel lekker
als bijgerecht, 600 gram                                    €     9,50

Cranberrycompote, voor 4 tot 5 personen  €     6,00

Demi-glace van salie (krachtige
ingekookte jus) , voor 4 tot 5 personen          €     8,00

Pompoen-kokospuree
Zijdezachte puree van geroosterde biologische Hokkaido-pompoen met een licht exotisch accent door de kafir limoen-blaadjes en de kokos-crème. De kokostopping komt er los bij. Opwarmen in de oven.
Voor 4 tot 8 personen (afhankelijk van de verdere bijgerechten) € 12,50

Aardappelgratin
De romigste klassieker, van plakjes biologische Doré-aardappel (stevig én kruimig) met room en Parmezaanse kaas uit de oven. Hartverwarmend en heerlijk hartig. Opwarmen in de oven.
Voor 4 tot 8 personen (afhankelijk van de verdere bijgerechten) € 9,50

Bestel hier