Het restaurant

Uit liefde voor eten en roken

Precies tussen hartje stad en Amsterdam Oost, op een paar honderd meter van Het Scheepvaartmuseum, vind je Frank’s Smoke House – Rokerij, Winkel en Restaurant. Een plek waar we je van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in de watten leggen.

Het restaurant en de foodbar komen voort uit onze ambachtelijke rokerij. Voor foodlovers in Amsterdam en ver daarbuiten al 20 jaar hét adres voor hun culinaire rookwaren en andere delicatessen. Met de foodbar en ons restaurant geven we nu onze liefde voor rook en voor eten nog een extra dimensie. Gastvrij, ontspannen, verfijnd en laagdrempelig. En niet alleen maar gerookt.

Diner Menu:
English
Nederlands

Lunch Menu:
English
Nederlands

We serve lunch 6 days a week and dinner 5 days. (Sunday evenings and all day Monday closed).

Frank & Son

Ons restaurant is een echte ‘family affair: Frank en Thomas, vader en zoon, allebei natural born foodies, allebei culinair geschoold. Frank aan de Parijse koksschool Le Cordon Bleu, Thomas aan het Kendall College in Chicago.

Reserveren

Je kunt bij ons de hele dag terecht voor heerlijke hapjes! Bel met 020-5857107 of reserveer direct online. Reserveren kan voor lunch en diner op de volgende tijden:
Dinsdag – Zaterdag:
Lunch: 12:00 – 16:00
Diner: 17:00 – 22:00

Zondag: (tip.. join us for lunch!)
Lunch: 12:00 – 18:00
Diner: Gesloten

 

Frank’s Smoke House is gebouwd op rook

Het is een fantastische smaakmaker die je ook heel subtiel kunt gebruiken – lang niet alles wat we roken heeft meteen ook een stevige rooksmaak. We roken in kleine hoeveelheden en volgens de beste ambachtelijk tradities. Dus met niets anders dan hout, zout, vuur en tijd – flink wat tijd, want rook laat zich niet haasten.

Wat anderen over ons zeggen

‘Hier worden gasten met alle liefde ontvangen, voor afhalen en/of een snelle hap voorin de zaak (de koffiemokken voor vaste gasten – met hun eigen naam – zijn in de maak), voor een biertje en een voorgerecht (bijvoorbeeld) aan de houten bar (gemaakt van gebrand hout – what else) in het midden van de zaak en voor een uitgebreid maal achterin aan een van de gezellige tafel (moet je doen!). Door het restaurant heen loopt Frank, en het leukste personeel van Amsterdam (“horeca-ervaring is niet nodig, dat leer je wel, als ze maar vriendelijk zijn en het leuk vinden”), allemaal in stoere geruite overhemden. No bullshit is het credo, en een gezellige, en bovenal lekkere avond het hoofddoel. Wat bijzonder goed lukt dankzij de bijzonder goed gelukte gerechten van Frank. We noemen een salade met burrata en onder andere de lekkerste (gerookte) rode bieten ever. We noemen een heerlijke verzameling vis- en vleessoorten om mee te beginnen. We noemen de zalm, die je eigenlijk echt niet missen mag, de gerookte entrecote die een beetje carnivoor op zijn lijstje moet hebben (met z’n tweeën? deel dan deze twee gerechten, heus, ga je me voor bedanken), een ook echt goddelijke gerookte kabeljauw gemarineerd in miso en met paksoi en huisgemaakte hoi sin saus, misschien wel het meest favoriet (op die andere twee na…). Afijn, doe Frank de groeten als je gaat, want dat zou je op korte termijn eigenlijk gewoon moeten doen.’

Uit: Bart’s boekje

Reserveren

Je kunt bij ons de hele dag terecht voor heerlijke hapjes! Bel met 020-5857107 of reserveer direct online. Reserveren kan voor lunch en diner op de volgende tijden:
Lunch: 12:00 – 16:00
Diner: 17:00 – 21:00

0