Voor 2 personen
(Ook lekker met romige aardappelpuree)
Ingrediënten:
- Een hele gerookte eendenborst van zo’n 350 gram
- 1 spitskool
- 1 beker salie-jus
- 20 gram boter
- 20 ml. Zonnebloemolie
- Fijngehakte peterselie
- Zout en versgemalen peper
Stappenplan:
- Breng water met een snuf zout in een middelgrote pan aan de kook
- Halveer de spitskool en snij de harde kern eruit
- Snij de spitskool in de breedte in repen van ca. 3 mm
- Blancheer de spitskool 5 minuten in het kokende water
- Giet af en laat even nastomen
- Verwarm de salie-jus in een pan, voeg de spitskool toe, doe het deksel op de pan en laat de kool 10 minuten stoven op een laag vuur
- Snij de eendenborst in plakken van 3 Ã 4 mm
- Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de plakjes eendenborst zachtjes 2 minuten per kant
- Doe het bakvet uit de koekenpan bij de spitskool en breng de spitskool op smaak met zout en peper
- Verdeel de gestoofde spitskool over de borden en schik de plakken gebakken eendenborst eromheen
- Bestrooi met de fijngehakte peterselie
- Eet smakelijk!