Spicy kikkererwten chorizosoep

Voor vier personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 70 ml droge witte wijn
  • 1 pot kikkererwten, 580 gram incl. vocht
  • 4 gerookte chorizoworstjes in plakjes van 3 tot 4 mm
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 mespuntjes cayennepeper
  • Zout en versgemalen peper naar smaak (niet echt nodig)
  • 1 bos verse koriander of peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen

Fruit de ui in de olie tot glazig. Voeg de tomaten en de witte wijn toe en kook 5 minuten door. Voeg de kikkererwten met vocht en al toe en kook 15 minuten zacht door. Dan de plakjes chorizo, paprikapoeder, cayennepeper en evt. zout en peper erbij en nogmaals 15 minuten zacht doorkoken. Opscheppen en bestrooien met de peterselie of koriander. Laat je gasten citroensap zelf naar smaak toevoegen.

Winkelwagen

Let op!

Helaas is het door grote drukte niet meer mogelijk om via onze website een bestelling voor de kerst te plaatsen. U bent van harte welkom in onze echte winkel!