Een gerecht voor 3 á 4 personen.
Ingrediënten:
- 1 grote aubergine, in blokjes van 15 mm gesneden (schillen niet nodig)
- 1 grote ui, in dunne halve ringen gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (met sap)
- 150 ml droge witte wijn
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel tijm
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 blokje gerookte tofu, in blokjes van ca. 1 cm gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Fijngehakte peterselie voor decoratie
Bereiding:
- Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een pan met dikke bodem en fruit de ui tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut door.
- Voeg de aubergineblokjes toe en roer goed door.
- Voeg de tomatenblokjes met sap en de witte wijn toe aan de pan.
- Voeg de tijm, laurierblaadjes, gerookt paprikapoeder en cayennepeper toe.
- Laat het geheel met deksel op de pan 45 tot 60 minuten zachtjes sudderen, tot de aubergine zacht is.
- Voeg voorzichtig de tofublokjes toe en laat nog 10 minuten doorsudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie voor decoratie.
- Eet smakelijk!