king crab poten met knoflookboter

Gegrilde king crab poten met knoflookboter

geschreven door Frank Heyn

King Crab is een heel bijzondere en delicate zeevrucht. Het vlees is zacht-stevig en iets zoet. Onze krabben komen uit de ijskoude wateren rond Noorwegen waar de ze direct na de vangst worden gekookt en ‘shock frozen’. Wij verkopen de poten in porties van ca. 500 gram (bevroren gewicht) – genoeg als voorgerecht voor 2 tot 3 personen. Tijdens het ontdooien geven de poten veel vocht af, laat ze daarom ontdooien in een bak in de koelkast. De krabpoten zijn voorgekookt, dus gaar. Met een gewone schaar knip je de poten heel makkelijk open om het vlees eruit te halen, en dan kan het feest beginnen.

Ingrediënten

  • Een portie van 500 gram King Crab poten, ontdooid
  • 100 gram gezouten boter
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels fijngehakt peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op de grill-stand op 225℃.
  2. Snijd de poten met een scherp mes met een punt over de hele lengte door om ze te halveren. Leg de helften met de snijkant naar boven in een ovenvaste schaal of op een bakplaat.
  3. Smelt de boter zachtjes in een pannetje.
  4. Pers de knoflooktenen in de gesmolten boter en laat 1 minuut doorsudderen.
  5. Voeg de gehakte peterselie toe.
  6. Lepel de gesmolten knoflookboter over de gehalveerde krabpoten.
  7. Plaats de poten in de oven, vlak onder het grill-element. Na ca. 5 minuten haal je de poten uit de oven.
  8. Serveer direct en eet smakelijk!

King crab poten zijn ook heerlijk met citroenmayonaise of met wat hete pepersaus zoals onze Louisiana Hot Sauce. Geroosterd brood erbij en eventueel een salade met verse rijpe tomaten – fantastisch. Om je vingers bij af te likken. Je kunt de krabpoten ook warm serveren, aan een seafood boil toevoegen of onder de grill in de oven verwarmen.

Gerelateerde producten

Gerelateerde berichten

Hoe lang gerookte zalm bewaren na openen?
Hoe lang gerookte zalm bewaren na openen?

Hoe lang gerookte zalm bewaren na openen? Dit moet je weten Gerookte...

king crab poten met knoflookboter
Gegrilde king crab poten met knoflookboter

King Crab is een heel bijzondere en delicate zeevrucht. Het vlees is...

Mosselpan
Mosselpan

Ingrediënten: 150 gram gerookte mosselen (in peterselie-olie) 1 prei, fijngesneden 2 sjalotten,...

Aubergine-ragout met gerookte tofu
Aubergine-ragout met gerookte tofu

Een gerecht voor 3 á 4 personen. Ingrediënten: 1 grote aubergine, in...

Gerookte eendenborst met in salie-jus gestoofde spitskool
Gerookte eendenborst met in salie-jus gestoofde spitskool

Voor 2 personen (Ook lekker met romige aardappelpuree) Ingrediënten: Een hele gerookte...

Sandwich Smoked Pastrami
Sandwich smoked pastrami

Pastrami is een heerlijke delicatesse, perfect voor op brood met een pittige...

Seafood Boil
Seafood Boil

De Seafood Boil is een delicatesse uit New Orleans en omgeving, beroemd...

Knäckbröd Gravad Lax
Frank’s Knäckbröd Gravad Lax

Geniet van een heerlijke en lichte snack met Frank’s Knäckbröd Gravad Lax....

Broodje Paling

De broodje paling een delicatesse die geliefd is om zijn rijke, rokerige...

Brisket Sandwich

Het bereiden van een brisket sandwich is een heerlijke manier om van...

BLT

De BLT (Bacon, Lettuce, Tomato) is een van de meest populaire lunchgerechten...

Spicy kikkererwten chorizosoep

Voor vier personen 2 eetlepels olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 3 tenen...

Winkelwagen

De basis voor een mooi en verrassende lekker paasbrunch, paaslunch of diner.

Let op!

Helaas is het door grote drukte niet meer mogelijk om via onze website een bestelling voor de kerst te plaatsen. U bent van harte welkom in onze echte winkel!