King Crab is een heel bijzondere en delicate zeevrucht. Het vlees is zacht-stevig en iets zoet. Onze krabben komen uit de ijskoude wateren rond Noorwegen waar de ze direct na de vangst worden gekookt en ‘shock frozen’. Wij verkopen de poten in porties van ca. 500 gram (bevroren gewicht) – genoeg als voorgerecht voor 2 tot 3 personen. Tijdens het ontdooien geven de poten veel vocht af, laat ze daarom ontdooien in een bak in de koelkast. De krabpoten zijn voorgekookt, dus gaar. Met een gewone schaar knip je de poten heel makkelijk open om het vlees eruit te halen, en dan kan het feest beginnen.
Ingrediënten
- Een portie van 500 gram King Crab poten, ontdooid
- 100 gram gezouten boter
- 2 knoflookteentjes
- 2 eetlepels fijngehakt peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op de grill-stand op 225℃.
- Snijd de poten met een scherp mes met een punt over de hele lengte door om ze te halveren. Leg de helften met de snijkant naar boven in een ovenvaste schaal of op een bakplaat.
- Smelt de boter zachtjes in een pannetje.
- Pers de knoflooktenen in de gesmolten boter en laat 1 minuut doorsudderen.
- Voeg de gehakte peterselie toe.
- Lepel de gesmolten knoflookboter over de gehalveerde krabpoten.
- Plaats de poten in de oven, vlak onder het grill-element. Na ca. 5 minuten haal je de poten uit de oven.
- Serveer direct en eet smakelijk!
King crab poten zijn ook heerlijk met citroenmayonaise of met wat hete pepersaus zoals onze Louisiana Hot Sauce. Geroosterd brood erbij en eventueel een salade met verse rijpe tomaten – fantastisch. Om je vingers bij af te likken. Je kunt de krabpoten ook warm serveren, aan een seafood boil toevoegen of onder de grill in de oven verwarmen.